Malaysia

Kit Biasiswa

87 Senarai Biasiswa & Pinjaman Pelajaran Malaysia 2013 / 2014

Followers

Sejarah Kewujudan Blog Ini

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Blog ini adalah blog peribadi saya berkaitan intervensi . Intervensi atau pemulihan yang difokuskan kepada pelajar yang lemah atahap penguasaan Membaca dan menulis pada tahun 2013.Kebetulan, ramai peserta intervensi saya pada tahun tersebut terdiri daripada anak PERHATI. Oleh itu kedapatan entry yang terlalu ringkas. Bagaimanapun, tiada gambar progam buat masa ini saya muatnaik di sini kerana bekas pelajar-pelajar di bawah seliaan saya tidak mahu wajah mereka dimuatnaik di sini.

Blog ini diwujudkan bagi memudahkan saya membuat rujukan dan berkongsi bahan secara online. Ini adalah kerana saya terlibat dengan Program Intervensi Tingkatan 3 dan 5 (Calon PT3 dan SPM ) ketika saya masih bertugas di SMK Lepar Hilir.

Selain memuatkan bahan Bahasa Melayu, bahan berkaitan SPM Matapelajaran Sejarah turut saya muatkan di sini sebagai kemudahan untuk saya menjalankan tugas pemulihan secara lebih berfokus. Ini kerana, mulai tahun 2013, matapelajaran Sejarah merupakan matapelajaran wajib lulus SPM. Selain itu, Sejarah juga merupakan option saya di universiti dahulu.

Program yang saya ringkaskan kepada PRODTAS adalah ringkasan kepada akronim Program Pemulihan Bahasa Melayu, Pemantapan Jatidiri dan Takhsin Solat.

Kini, saya tidak lagi bertugas di SMK Lepar Hilir. Namun blog ini terus saya wujudkan sebagai khidmat sosial saya kepada masyarakat, InshaAllah. Blog ini terus diwujudkan atas sokongan Pengetua SMK Lepar Hilir 2016, Encik Shaharin b Abdullah. Begitu juga, terima kasih atas sokongan En Rahimin, Pegawai PPD Kuantan.

Semoga Allah membantu saya dan memudahkan urusan saya di tempat kerja saya yang baru. Kepada sahabat-sahabat yang mengenali saya dari dahulu iaitu ketika saya sebagai seorang 'bed-ridden', terima kasih atas doa dan sokongan kalian yang tidak pernah henti-henti. Khususnya kepada sahabat-sahabat guru di SMK Jengka Pusat 2 dan MGKK Maran, Pahang. Juga ucapa terima kasih kepada MGKK Kuantan (Puan Shireen Abdul Latif, Pengerusi MGKK Kuantan) dan MGKK Pahang (Presiden Cikgu Hasmawi dan Mantan Presiden Cikgu Rizal )serta khusunya buat warga pendidik serta masyarakat penduduk Felda Lepar Hilir, Kuantan, Pahang. Semoga di atas nikmat kesihatan kini, dapat saya manfaatkan untuk mereka yang memerlukannya. Amin. Semoga Allah SWT memberkati usaha murni kita. Amin.


Program Takhsin Solat Siri Ke 2 Ramadhan 1435

Program Takhsin Solat Siri Ke 2 Ramadhan 1435Ustaz Zafri dari Darul Ulum Beserah Kuantan menyampaikan Ceramah Takhsin SOlat dengan begitu menarik sekali.Cikgu Mohamad Fairus, Guru Penyelaras Tingkatan 3 sedang mengacarakan program.

Puan Suzilah @ Teacher Suzi, Ketua Bidang Bahasa menyampaikan cenderahati.

Alhamdulillah pada 24 Julai 2014 telah diadakan Program Takhsin Solat di Dewan Bestari dan Surau SMK Lepar Hilir. Program bermula pada pukul 9.20 dan tamat pada 12.40 petang. 

Program ini adalah susulan Program Takhsin Solat yang saya kendalikan secara bersendirian dalam sesi kelompok kecil. Alhamdulillah gabungan bersama Unit Bina Insan sangat mantap. Tambahan pula penceramah yang bersahaja, Ustaz Zafri dari Madrasah Darul Ulum Beserah bersama pasukannya sangat membantu anak-anak Lepar Hilir. Pada pukul 7.30 sehingga pukul 9.00 pagi telah diadakan program penutupan Ihya' Ramadhan. Majlis Khatam Al Quran dan penyampaian wang kepada pelajar-pelajar yang memerlukan.
Pn Hjh Hanisah, GPK Koko SMK Lepar Hilir bersama barisan guru-guru wanita,
Puan Tn Sharifah Lelawati dan  Puan Didy


Barisan Guru lelaki, En Azwan Mislim dan Encik Nawawi bersama mentor pelajar lelaki dari Darul Ulum

Comments (0)

Post a Comment

Powered by Blogger.